İYİ BİR ÖĞRETMEN- ÖĞRENCİ İLİŞKİSİ NASIL OLMALIDIR? (KTS)

İYİ BİR ÖĞRETMEN- ÖĞRENCİ İLİŞKİSİ NASIL OLMALIDIR? (KTS)

Okulumuz öğretmenleri, öğrencilerin bilişsel, duyuşsal, sosyal gelişimleri, iyi bir öğretmen öğrenci ilişkisi nasıl olmalıdır? Hangi özelliklere sahip olmalıdır? Sorularını istişarede bulmak üzere bir araya geldiler.

Öğretmelerin çoğu sınıf yönetimi ilke ve yöntemlerini yeterli düzeyde bildiğini söylese de eksiklikleri vardır. İdare, Öğretmen, Öğrenci ilişkisinin daha sağlıklı, daha verimli olması, Öğretme – öğrenme sürecinin etkili olabilmesi için öğrenen ile öğreten arasında çok özel bir ilişkinin kurulması gerekir. Öğretmen, sınıfta öğrencilere bilgi-beceri-tutum kazandırmanın yanında, onlara sevgi, saygı, mutluluk,  hoşgörü, bağlılık, arkadaşlık, iyi geçinme, disiplin, düzen gibi kavramları da kazandırmalıdır. Her şeyden önce öğretmenlerin derslerini ilginç hale getirmeleri, onlarda öğrenme isteği uyandırmaları, onların biraz çaba ile sürekli başarabilecekleri hedefler koyarak, mücadeleci ve araştırmacı bir kimlik kazandırmaları gerekmektedir.

10.03.2020 192

10-03-202010-03-202010-03-2020

İLETİŞİM

Adres:
BİRLİK MAH. ARDIÇLI TARLA CAD. SÜTÇÜLER FEVZİ ERİNÇ Ç.P.A.L VE HALK EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SİTESİ SÜTÇÜLER FEVZİ ERİNÇ ÇPAL VE HALK EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BLOK NO 6 SÜTÇÜLER / ISPARTA


Telefon
(246) 351 2501


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın