ÖGEP MART 2021

FAALİYETİN KAPSAMI: ÖĞRETMEN GELİŞİM PLANI

FAALİYETİN KONUSU: Dezavantajlı ve risk altındaki öğrencilere yönelik rehberlik çalışmalarında Dkab öğretmenlerinin rolü

23.03.2021 215

FAALİYETİN TARİHİ: 22.03.2021

FAALİYETİN SAATİ: 11.00

FAALİYETİN YERİ: Sütçüler Anadolu İHL

FAALİYETİN YÖNTEMİ: Konferans Panel / Söyleşi Seminer dinliyoruz.

GERÇEKLEŞTİRİCİSİ: Seda Nur ÇEVİK

KATILIMCILAR: Sütçüler Anadolu İHL Öğretmenleri

KATILIMCI SAYISI:3

FAALİYETİN ÖZETİ: Okula gelen öğrencimiz İsmail AKALIN ile görüşme yapılmıştır. Öğrencimiz 12.sınıf olduğu için TYT/AYT  sınavlarına hazırlandığı için hazırlık,ders çalışma stratejileri,sınavda zaman yönetimi konularında görüşme yapılmıştır.Öğrencimiz özellikle sayısal derslerde temelinin sağlam olmamasından dolayı zorluk yaşadığını,sözel derslerde konuları yetiştiremediğini belirtmiştir.Bu sorunlara yönelik öğrencimize sözel ve sayısal dersler konusunda ders çalışma taktikleri anlatılmıştır.Aynı zamanda pandemi döneminde sınav stresi yönetimi ile ilgili yönlendirmeler yapılmıştır.Meslek seçimi konusunda da görüşme yapılmış ve seçtiği meslek alanında eğitim alabilmesi için gerekli çabayı göstermesi gerektiği belirtilmiştir.